De familie van Nintendo 3DS-systemen wordt vandaag uitgebreid met het New Nintendo 2DS XL-systeem. Dit compacte, lichte, openklapbare 2D-systeem is geschikt voor de ruim duizend games die zijn verschenen voor de Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS en Nintendo DS.

De New Nintendo 2DS XL is verkrijgbaar in twee stijlvolle kleurencombinaties: zwart + turkoois en wit + oranje. Het systeem is lichter dan de New Nintendo 3DS XL, maar even krachtig en ook voorzien van ingebouwde ondersteuning voor Nintendo’s interactieve amiibo-kaarten en figuurtjes.

De Nintendo 3DS-systemen vermaken spelers al sinds 2011 met een geweldig aanbod aan hoogkwalitatieve titels, een toonbeeld van de aantrekkingskracht van portable gaming,” zegt Nintendo of Europe’s directeur Satoru Shibata. “Met de compacte en lichte New Nintendo 2DS XL, kunnen bezitters waar ze maar willen genieten van de vele topgames die de afgelopen zes jaar zijn verschenen, en die nog zullen verschijnen.”

Nintendo-systemen zijn de enige toegewijde videogamesystemen waarop spelers kunnen springen als Super Mario, Pokémon kunnen vangen, of Hyrule kunnen redden in The Legend of Zelda. Met de schat aan games voor de Nintendo 3DS-systemen kunnen spelers rennen en springen in SUPER MARIO 3D LAND en New Super Mario Bros. 2, racend cups veroveren in Mario Kart 7, nieuwe vrienden maken in Animal Crossing: New Leaf – Welcome amiibo, of met allerlei beroemde personages uit Nintendo-franchises knokken in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS – de fun is eindeloos.

Naast deze klassieke games, verschijnen tegelijk met de lancering van de New Nintendo 2DS XL drie nieuwe titels in de Nintendo 3DS-bibliotheek. Demo’s van deze titels zijn verkrijgbaar in de Nintendo eShop*:

  • Hey! PIKMIN – Ga met de kranige Captain Olimar op avontuur in deze zijwaarts scrollende platformgame. Als Olimar is neergestort op een mysterieuze planeet, kan hij de hulp van de even kleurrijke als schattige Pikmin goed gebruiken. Samen gaan ze op avontuur om genoeg spranklium te verzamelen voor de reparatie van Olimars schip.
  • Miitopia – Speel de hoofdrol in je eigen avontuur, en neem je favoriete mensen mee! Maak poppetjes van jezelf, vrienden en familie en vertrek op een groots avontuur om de burgers van Miitopia te redden. Je kunt je eigen Mii-personages gebruiken, of ze overzetten uit Tomodachi Life. Bepaal zelf hun persoonlijkheden en welke rol ze spelen in je verhaal. Verander je vrienden in tovenaars, koks of zelfs popsterren om te strijden tegen een reeks maffe, soms zelfs hilarische vijanden.
  • Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren?  – Brain Training is terug! Het nieuwste deel in de serie – tot op heden goed voor 15 miljoen verkochte exemplaren in Europa – beproeft het concentratievermogen en kortetermijngeheugen van spelers met diverse uitdagende oefeningen.

Naast de vele toptitels die dit jaar al verschenen, zijn er nog genoeg titels om naar uit te kijken voor de komende maanden:

  • Monster Hunter Stories – Berijd verschillende monsters in dit RPG-avontuur dat een heel nieuwe draai geeft aan de Monster Hunter-franchise. Gebruik de vaardigheden van monsters om te vliegen, zwemmen en nieuwe gebieden op de kaart te bereiken. Zoek naar eieren en laat ze uitkomen voor nieuwe monsters. Vorm een team van je monsters voor turn-based gevechten in dit uitgebreide avontuur dat verkrijgbaar is vanaf 8 september.
  • Metroid: Samus Returns – Op 15 september keert een klassiek Metroid-avontuur terug. Geniet van dit intense, zijwaarts scrollende platformavontuur als nooit tevoren. Tegelijk met deze game verschijnen twee nieuwe, apart verkrijgbare amiibo-figuurtjes van Samus Aran en Metroid.
  • Story of Seasons: Trio of Towns – Bewijs aan je vader dat je goed genoeg bent om je eigen boerderij te beheren en help de ontwikkeling van je gemeenschap in deze boerderijsimulator die vanaf 13 oktober verkrijgbaar is. Verken drie unieke stadjes, verzorg allerlei vee en huisdieren, neem bijbaantjes en verkleed je personage in speciale Super Mario-kostuums om even aan de druk van het boerenbestaan te ontsnappen.
  • Pokémon Ultra Sun & Pokémon Ultra Moon – Keer terug naar Alola in dit alternatieve verhaal dat plaatsvindt in dezelfde wereld als de hooggeprezen Pokémon Sun en Pokémon Moon. Geniet van een nieuw avontuur met nieuwe Pokémon en elementen die nog niet eerder in Alola verschenen. Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon zijn vanaf 17 november wereldwijd verkrijgbaar.

De New Nintendo 2DS XL is het nieuwste systeem in de familie van Nintendo 3DS-systemen en nu verkrijgbaar.

Het overige nieuws vind je hier

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1123168491105924.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 458
Please refer to our Error Message Reference.

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.