BrothersEen tijdje terug was deze Xbox Arcade game in de aanbieding. Omdat ik van een completist en gamerscore-speler ben was dit een spel die me wel kon bekoren. Het spel was goed te doen volgens mede-gamers en ook nog leuk ook nog werd me verteld. Dus ging ik ervoor. En ik moet zeggen, een aparte game om te spelen.

Een spel gepubliceert door 505 games en ontwikkeld door Starbreeze Studios. Dit spel zal het levenslicht in augustus 2013 en is te classificeren als een Puzzle Action Adventure game. Ik zou het zelf omschrijven als één van de meest aparte games die ik gespeeld heb.

Hoezo apart hoor ik je zeggen, nou, het aparte is dat dit spel te spelen is met twee hoofdrolspelers (twee broers, titel gaf het eerlijk gezegd al weg), en tegelijk met 1 controller!

Wat??? Dat kan toch niet??? 

Ik moet eerlijk zeggen het is wennen. Het enige wat je gebruikt in de game is de left stick in combinatie met de left trigger en de right stick in combinatie met de right trigger, en dat is alles (tenzij je de LB en RB knop meetelt die voor de camerabesturing gebruikt, maar die gebruik je gedurende de game wellicht maar één keer)

brothers a taleZo bestuur je de twee broers Naï en Naya door een proloog, zeven toch wel schitterende levels en een epiloog. De grote broer met de linker kant van je controller en de jongere broer met de rechterkant van je controller. De sticks voor te lopen en de triggers voor activiteiten te ondernemen.

Het doel van het spel is het bemachtigen van een medicijn. Deze heb je nodig omdat je vader ziek is geworden en de twee broers worden op pad gestuurd om dit te gaan halen. Door alle levels heen heb je niet het idee dat het moeilijk of zwaar wordt. Maar af en toe is het toch wel een aardige uitdaging en sommige puzzels hebben ook wat hersenen doen kraken bij mij. Maar de graphics zijn vrij goed, het verhaal is prachtig en al met al dus zeker wel de moeite waard. Ook al versta je niets van de twee broers (omdat je een eigen taaltje hanteren in het spel) je voelt wel de emotie van deze twee broers. Ook de samenwerking bij het gebruiken van de sterke punten van de broers is vrij vloeiend.

Al met al heb ik enorm genoten van de game. Voor de achievementhunter is het spel binnen 5 uur wel uit te spelen, erger nog, je zou het spel niet eens hoeven uit te spelen want je haalt alle achievements voordat het spel klaar is. Echt waar. En nog leuker is, is dat alle achievements niets met de storyline te maken hebben. Het zijn allemaal achievements die je buitenom de storyline haalt. Ook qua besturing is het af en toe vrij pittig dat je soms de twee broers tegelijk aan het besturen bent. Echt multitaskingskills komen dan te pas. De prijs voor deze game kan vrij prijzig zijn nu, dus ik zou zeker wachten totdat deze weer in de aanbieding komt.

Wij willen Raven bedanken voor zijn fan-review en verheugen ons op de volgende!