the-walking-dead-game-season-2-walkthrough

Het was weer een keer zo ver, deze game kwam afgelopen week in de aanbieding voor nog geen Euro. Die wilde ik wel hebben, want ik wil weten hoe het verder ging met onze kleine meid Clementine. In het eerste seizoen was ze een beetje de moraal-ridder van de game. Elke keer als er een zware beslissing genomen moest worden, ging ze standaard voor de uitweg waar er geen doden bij vielen.

In seizoen twee mogen we haar zelf besturen en leiden naar veiligere oorden. Voor de mensen die seizoen 1 hebben gespeeld en hun savegame hadden bewaard, die hebben geluk. De beslissingen uit seizoen één worden overgezet naar seizoen twee. Ik had helaas de pech dat ik die niet meer had, dus wordt er een random uitkomst van seizoen gegenereerd.

walking-dead-shot

Het spel begint met Krista, Omid en Clementine, die opzoek gaan naar meer veiligheid in het noorden. Daar verwachten ze veiliger te zijn omdat het daar kouder is. Om niet te veel van de storyline te verklappen zal ik alleen maar zeggen dat je op een gegeven moment alleen bent. Hoe dat kwam en wat de consequenties daarvan merk je dan al vlug genoeg.

Persoonlijk vind ik het verhaal wel een stukje interessanter dan toen we met Lee speelde. Als kind kun je een hele andere kijk op de wereld om je heen hebben dan de volwassen medemens. Er is natuurlijk weer uit alle hoeken gevaar, maar ze hebben in seizoen twee toch een paar andere controls toegevoegd. Zo kun je zombies ontwijken met de linkerstick vlug de richting op te duwen die er in het scherm aangegeven wordt. Ook is de right trigger te gebruiken voor aanvallen. Verder is er niet veel nieuws te melden op control gebied.

screen568x568

Qua graphics is het niet heel veel beter geworden. Nog steeds in een cartoon-uitvoering. Wat wel bijzonder storend was was dat tijdens een bepaalde sluipgedeelte in de game je kamers moest binnen gaan om iets zoeken, maar de persoon stond in de kamer. Nu is het niet zo dat je betrapt werd, want je liep gewoon dwars door de mensen heen. Toch wel een bijzonder slordige fout. Verder zoals gezegd niet veel nieuws te melden hier.

Al met al voor minder dan een Euro was het spel het zeker waard. Toch weer een paar uurtjes (2 tot 2,5 uur) zoet mee geweest. En nu maar wachten dat episode 2 uitkomt met korting, zodat ik dan eindelijk weet wie we weer terugzien vanuit deel 1.

Met dank weer aan Raven.