Zoals we in december hebben aangekondigd, we zullen op 365Gaming weinig tot geen persberichten meer posten en de focus verleggen op eigen content. Je zult dus met name reviews, columns, event verslagen etc lezen op 365Gaming en de persberichten die wij ontvangen van de uitgevers plaatsen wij op de op Facebook pagina The Dutch Gamers (het verlengstuk van onze community op Facebook).

Met goede hoop was ik begonnen een wekelijkse post in het leven te roepen waarin we de highlights van die week hier zouden delen, wat ons opviel in het nieuws zeg maar. Alleen dit is vele malen omslachtiger en in de praktijk dus ook niet haalbaar.

Omdat we toch hier wat nieuws willen posten gaan we het over een nieuwe boeg gooien. We kiezen een persberichten per week uit dat we hier gaan uitlichten en onderaan die post komt een link naar de newsfeed van die dag van The Dutch Gamers (10 berichten maximaal). Je kunt de artikelen hier lezen of de link volgen naar de Facebook pagina zelf, de keuze is aan jou. Foto’s en video’s neemt de feed niet meer, hiervoor zul je inderdaad naar de originele post moeten gaan.

We hopen dat dit voor een passende en werkzame overbrugging kan zorgen om balans te krijgen in content op 365Gaming, we blijven ontwikkelen om zowel voor de crew als jullie lezers de juiste plek te creëren, mis je toch wat, of heb je suggesties, we horen het graag!


Vanaf vandaag is de Far Cry 5 x Mondo Limited Edition, met daarin op the Project at Eden’s Gate geïnspireerde illustraties, exclusief te pre-orderen in de Ubisoft Store voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De Far Cry 5 x Mondo Limited Edition, waarvan slechts 4000 stuks beschikbaar zijn, bevat:
• De Far Cry 5 game
• Een unieke, exclusieve, gelimiteerde SteelBook X Mondo
• De Far Cry 5 soundtrack op vinyl
• Een code van de digitale Far Cry 5 soundtrack
• Een unieke doos met Mondo-tekening van de schurk uit Far Cry 5

Far Cry 5 is vanaf 27 maart 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Bekijk de track editor van Monster Energy Supercross - The Official Videogame
-----------
Milestone, een van de grootste racegame-ontwikkelaars ter wereld, onthult met veel plezier alle details van de felst begeerde functie van Monster Energy Supercross - The Official Videogame:de track editor*. Deze functie laat spelers als nooit tevoren deel uitmaken van het meest competitieve en prestigieuze off-road motorracekampioenschap ter wereld, waarbij ze hun eigen tracks kunnen maken en aanpassen om die vervolgens online te delen voor eindeloze gameplay-mogelijkheden.

Om het bouwen van je eigen baan te beginnen, moet je eerst het perfecte stadion kiezen. Kies voor football of honkbal, outdoor of indoor en bepaal het formaat. Als je stadion eenmaal staat, kun je beginnen er je eigen track in te bouwen.

De track editor is gebaseerd op een modulair systeem, dat spelers laat kiezen uit meer dan 80 modules die ze aan elkaar kunnen hechten om hun eigen tracks te maken. Het begint met de startlijn, vervolgens kunnen spelers hun verbeelding de vrij loop laten met vele verschillende baanstukken: bochten met verschillende hoeken,whoops, enkele en driedubbele sprongen of ritmesecties en rechte lijnen, uiteraard eindigend met de finishlijn.

Module voor module komt de track tot leven. Eenmaal voltooid, kunnen spelers de track online uploaden en beschikbaar stellen voor andere gebruikers. De track editor laat spelers duizenden verschillende tracks bouwen om alleen of online op te racen. Daarnaast kunnen spelers steeds weer nieuwe, door de community gemaakte tracks downloaden.

De track editor is zeer uitgebreid ontworpen voor interactie met alle elementen in de game en andere spelers. Zodra ze op de server zijn geüpload, kunnen spelers de creaties van andere gamers "liken", stemmen op hun favoriete tracks en het prestige van de track-ontwerper vergroten. Het prestige vertegenwoordigt een extra waarde in de game, die spelers toegang geeft tot nieuwe kampioenschappen en speciale items ontgrendelt, zoals bronzen, zilveren en gouden medailles, sponsors, exclusieve butt-patches, profielpictogrammen en meer. De track editor werkt in de online-standen van Single Event, Time Attack en Custom Championship.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame is vanaf 13 februari 2018 verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One, Windows pc®/STEAM en Nintendo Switch™.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Eerste DLC Assassin’s Creed Origins, The Hidden Ones, 23 januari beschikbaar
----------
The Hidden Ones, de eerste downloadbare content (DLC) voor Assassin’s Creed® Origins, lanceert op 23 januari 2018 op alle platformen. Daarnaast zijn ook de releasedata voor komende Assassin’s Creed Origins post-launch content aangekondigd, inclusief Season Pass-content en gratis add-on content welke beschikbaar wordt voor alle spelers.

DLC 1 - The Hidden Ones: Deze verhalende uitbreiding bouwt verder op de groei van de Brotherhood en neemt spelers mee tot vier jaar na de gebeurtenissen in Assassin’s Creed Origins. Hier gaan ze de strijd aan met een Romeins leger dat een nieuwe regio van de wereld bezet houdt: de Sinai. Deze uitbreiding verhoogt de level cap naar 45, waardoor spelers hun personage nog verder kunnen upgraden en uitbouwen. Verder krijgen alle spelers toegang tot vier nieuwe Legendarische wapens, een nieuwe outfit, twee nieuwe zadels, verschillende nieuwe wapens en twee nieuwe levels voor alle zelfgemaakte gear. The Hidden Ones DLC is vanaf 23 januari 2018 beschikbaar voor alle spelers met de Season Pass, of kan vanaf die datum apart aangeschaft worden voor €9,99.

Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt: Deze nieuwe en educatieve modus van de game laat iedereen, van spelers tot liefhebbers van geschiedenis en zelfs non-gamers, de prachtige wereld van het Oude Egypte verkennen om meer over haar rijke geschiedenis en dagelijkse leven te leren. Dit door middel van verschillende rondleidingen, verteld door historici en Egyptologen. Iedereen kan de wereld ontdekken en verkennen, zonder enige vorm van conflict, tijdsdruk of beperkingen, aangezien de verhaallijn en missies uitgeschakeld zijn en het Oude Egypte verandert in een gevechtsvrij levend museum. Discovery Tour wordt beschikbaar als gratis update voor alle bezitters van Assassin’s Creed Origins en wordt ook apart verkrijgbaar voor €19,99 op Uplay en Steam (Windows PC) vanaf 20 februari 2018.

DLC 2 - The Curse of the Pharaohs: Deze nieuwe uitbreiding geeft spelers een gloednieuwe verhaallijn om in te duiken. In deze DLC reizen spelers naar Thebe om een oeroude vloek te onderzoeken die de regio teistert. ‘The Curse of the Pharaohs’ is gericht op Egyptische mythologie en plaatst spelers tegenover beroemde farao’s en Egyptische wezens tijdens hun onderzoek naar de oorzaak van de vloek, die dode farao’s terug tot leven heeft gebracht. Deze nieuwe content verhoogt de level cap naar 55 en geeft spelers toegang tot nieuwe outfits en gear, waaronder zeldzame en legendarische wapens, allen in thema van de klassieke Egyptische mythologie. ‘The Curse of the Pharaohs’ DLC is vanaf 6 maart 2018 beschikbaar voor alle spelers met de Season Pass, of kan apart aangeschaft worden voor €19,99.

Daarbovenop wordt nog heel wat gratis content aangeboden aan alle spelers van Assassin’s Creed Origins, waaronder Trials of the Gods en een nieuwe missie, ‘Incoming Threat’, waarin spelers een inkomende aanval moeten afwenden en ontdekken waar deze vandaan komt.

Assassin’s Creed Origins is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

BANDAI NAMCO Entertainment Europe heeft de nieuwste Gundam-game aangekondigd met een korte trailer. NEW GUNDAM BREAKER komt in 2018 uit voor PlayStation®4.

In NEW GUNDAM BREAKER vernietig je vijandige Gunplas en verzamel je hun onderdelen om jouw eigen Gundam te bouwen!
NEW GUNDAM BREAKER komt in 2018 uit voor PlayStation 4.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Warner Bros kondigt Scribblenauts Showdown aan
----------
Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag de komst van Scribblenauts™ Showdown aangekondigd: een nieuw computerspel gebaseerd op de creatieve franchise. Het spel bouwt voort op de party- en puzzelcreativiteit uit de spellenreeks en bevat twee nieuwe speltypen voor één tot vier spelers. Scribblenauts™ Showdown is vanaf 7 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch™, het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en de Xbox One.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Tennis World Tour gebruikt motion capture voor animaties
----------
Bigben en Breakpoint bieden je een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van Tennis World Tour. Een nieuwe video laat zien hoe de ontwikkelaars ‘motion capture’ (bewegingsregistratie) gebruiken om de realistische gameplay van Tennis World Tourmogelijk te maken.

Om de bewegingen en baluitwisselingen vloeiend en trouw aan het echte tennis te maken, heeft Breakpoint motion capture gebruikt om de bewegingen van verschillende professionele tennisspelers te registreren. Voor de best mogelijke resultaten, werden deze bewegingen niet uitgevoerd in een studio maar op een echte tennisbaan, waarop spelers alle ruimte hadden om de bal te raken en zonder beperkingen te bewegen.

Naast de Franse speler Lucas Pouille, die in de video is te zien, werden tijdens de Australia Open nog meer nieuwe namen toegevoegd aan de lijst reeds aangekondigde spelers:

• Stan Wawrinka, die in 2014 won en zich onderscheidde door de halve finale te bereiken in 2017.

• De Australische speler Thanasi Kokkinakis die we, samen met zijn ook in de game aanwezige landgenoot Nick Kyrgios, veel succes wensen op hun thuistoernooi.

Tennis World Tour verschijnt in mei voor PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch™ en pc.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Race in 4K door Australië met Forza Horizon 3 Xbox One X Enhanced
----------
Sinds de release in 2016 hebben miljoenen gamers al genoten van Forza Horizon 3 op Xbox One en Windows 10-pc's. De populaire game is met reden de hoogst gewaardeerde exclusieve Xbox One-game. Voor alle fans met een Xbox One X is er goed nieuws: vanaf vandaag zijn de Xbox One X-verbeteringen voor Forza Horizon 3 gratis te downloaden.

Forza Horizon 3 voor Xbox One X maakt gebruik van de geavanceerde ForzaTech-engine die ook de basis vormt van Forza Motorsport 7 voor Xbox One X, de game die intense race-actie met 4K-resolutie introduceerde op het nieuwe platform. Dankzij de aanpassingen kun je nu ook Forza Horizon 3 volledig in 4K beleven. Andere visuele updates zijn de verbeterde weerspiegelingen en schaduwresoluties van de auto's en de gedetailleerdere textures voor wegen en terreinen. Bovendien is de nieuwe 4K-resolutie volledig compatibel met de uitbreidingen Blizzard Mountain en Hot Wheels voor Forza Horizon 3. De 4K-versie van Forza Horizon 3 is een opwindende mix van fantastische gameplay en geavanceerde graphics, of je nu in je favoriete off-roader door de duinen van de Australische outback scheurt of je fans verheugt met halsbrekende stunts in het regenwoud.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Razers CES concept meest bekroonde concept
----------
Tijdens CES in Las Vegas liet Razer onder meer zijn nieuwe concept Project Linda en de nieuwe draadloze HyperFlux-technologie zien. Hiervoor nam Razer in totaal maar liefst 25 'Best of CES' prijzen mee naar huis.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Bekijk de introductievideo van de single player campaign van Warhammer 40.000 Inquisitor
----------
Bigben en NeocoreGames onthullen een introductievideo van de single player campaign van Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Een gigantisch vervallen vestingklooster is op drift geraakt in de Caligari-secor… Welke duisteren geheimen zullen de Inquisitors blootleggen bij het verkennen van dit monumentale schip?

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr is een actie-RPG die plaatsvindt in het universum van Warhammer 40,000. De speler is een Inquisitor in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten, verraderlijke Xeno’s en de demonen van de Chaos-goden. De game is speelbaar in single-player en online-coöp met maximaal 4 spelers. Voltooi tal van missies met gevarieerde doelen om je vaardigheden te ontwikkelen in een woeste wereld. Je speelt als één van de drie complementaire klasses in vernietigbare omgevingen die je welkome dekking kunnen bieden tijdens de even tactische als brute gevechten.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Het nieuwe seizoen WRC eSports begint op 25 januari
----------
Bigben en Kylotonn maken met veel plezier bekend dat het nieuwe eSports WRC Championship-seizoen 2018 op 25 januari begint. De competitie is open voor alle spelers van WRC 7, de officiële game van het FIA World Rally Championship (WRC). De eerste ronde vindt plaats op hetzelfde moment als dat het 2018 WRC-seizoen begint met de legendarische Rallye Monte-Carlo.

Na de kroning van de Franse coureur Lohan "TX3_NEXL" Blanc, die in 2017 de finale won waarin de 8 beste spelers ter wereld om de titel streden, belooft het 2018-seizoen nog intenser te worden. De nieuwe kalender is zo opgezet dat de competitie nog spannender en dynamischer wordt – de rondes van het eSports WRC Championship zullen sneller op elkaar volgen dan de werkelijke WRC-rondes, waardoor de 2018 eSports WRC Final al aan het eind van de zomer kan plaatsvinden. Over deze finale volgt later meer nieuws.

Maar de grootste vernieuwing van dit derde eSports WRC Championship-seizoen is het team championship. Hierin strijden uitgenodigde eSports racingteams van elk 5 spelers tegelijk in individuele kampioenschappen om de wereldtitel eSports WRC Teams te veroveren. Bij elke rally worden de punten van de 3 beste coureurs toegevoegd aan de score van het team. Vele bekende teams uit de wereld van eSports racing-games zullen aan het team championship deelnemen. De definitieve lijst met deelnemende teams wordt voorafgaand aan de eerste ronde onthuld.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

TDG Weekend Winner giveaway
----------
Deze week geven we bij The Dutch Gamers de Xbox One game Albert and Otto weg.

Wil je deze game winnen voor de Xbox?
Wat moet je daar voor doen?

1. Like de pagina
2. Deel de post
3. Reageer met: Weekend Winner!

Aankomende zondag maken we de winnaar bekend!
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Detective Pikachu binnenkort ook beschikbaar voor Nintendo 3DS
----------
The Pokémon Company International en Nintendo kondigen het nieuwe videospel Detective Pikachu aan. Dit spel wordt op 23 maart 2018 exclusief uitgebracht voor de Nintendo 3DSTM-systeemserie en is zowel online als in de winkel verkrijgbaar. In het actie-avonturenspel Detective Pikachu vormt de held van het spel – een unieke Pikachu in de wereld van Pokémon – een duo met Tim Goodman, en samen gaan ze op zoek naar bewijzen en aanwijzingen om een aantal zaken op te lossen en ondertussen onderzoeken ze ook de verdwijning van Tims vader, Harry Goodman.

Als hij in Ryme City aankomt op zoek naar zijn verdwenen vader, heeft Tim er nog geen idee van dat hij een Pikachu ontmoet. Sterker nog: een Pikachu met wie hij kan praten. Deze Pikachu is een onvervalste detective – hij is sympathiek op het norse af, een speurder met gespierde taal, en houdt van een stevige bak koffie.

Deze Pikachu beweert dat hij met Tims vader heeft samengewerkt, en de twee besluiten om samen uit te zoeken waar hij is gebleven. Het duo Tim en detective Pikachu krijgt te maken met een serie mysterieuze zaken in Ryme City en moeten met getuigen gaan praten en hun verklaringen optekenen om de waarheid aan het licht te brengen. Zaken die Tim onmogelijk alleen kan oplossen, kunnen met behulp van deze Pikachu worden aangepakt, want hij is in staat om vitale aanwijzingen en informatie te vergaren bij andere Pokémon.

Detective Pikachu bevat alle hoofdstukken van de exclusief in Japan uitgegeven Nintendo eShop-versie uit 2016, Detective Pikachu – de geboorte van een nieuw duo, maar bevat daarnaast meer inhoud om het verhaal compleet te maken. In het spel komen nieuwe locaties voor om te ontdekken, en kent een kleurrijke bezetting in de vorm van zowel Pokémon als menselijke personages.

Voor spelers die voor het eerst op detectivepad gaan en die misschien wat hulp nodig hebben om de waarheid te ontdekken, bevat Detective Pikachu een Easy Mode-functie waarbij de hoofdrolspeler een aantal handige tips geeft voor het verdere verloop van het spel.

Er is ook een speciale Detective Pikachu-amiibo gepland op het moment waarop het spel wordt uitgebracht. Deze is groter dan een gewone amiibo, en spelers kunnen hiermee alle Pika-prompts (korte videoclips) bekijken van hoofdstukken die zij hebben afgerond, met inbegrip van degene die zij eerder niet konden vinden. In deze clips zijn Pikachu’s geintjes en fratsen te zien. En ze bevatten misschien wel een hint.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Bigmoon Entertainment en Koch Media kondigen DAKAR 18 aan!
----------
Bigmoon Entertainment en Koch Media maken vandaag bekend dat ze een overeenkomst zijn aangegaan voor de wereldwijde distributie en co-uitgave van DAKAR 18, een cross-country rallygame met een van de grootste open werelden in een racinggame. Deze game verschijnt in 2018 voor PlayStation®4, Xbox One en pc. DAKAR 18 is gebaseerd op de wereldberoemde rally van de Amaury Sport Organisation (A.S.O.) in Zuid-Amerika. Deze realistische simulatie van de grootste cross-country rally ter wereld laat spelers racen met diverse voertuigen, waaronder motoren, wagens, trucks, quads en SSV’s. Spelers kunnen online tegen elkaar racen of offline hun racevaardigheden trainen.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC verschijnt 1 februari op pc
----------
Nadat vorig jaar al meer dan een miljoen exemplaren van FINAL FANTASY® XII THE ZODIAC AGE™ voor de PlayStation®4 zijn verscheept, heeft Square Enix Ltd., aangekondigd dat spelers vanaf 1 februari 2018 de wonderlijke wereld van Ivalice ook op pc kunnen bezoeken.

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE op STEAM® bevat alle moderne verbeteringen en functies van de PlayStation®4-versie, zoals moderne beelden, een geremasterde soundtrack, de nieuwe spelstanden Speed en Trial, een doorspoelfunctie, en vele andere vernieuwingen. Daarnaast kunnen pc-bezitters genieten van de volgende nieuwe functies:

• 60FPS – Ivalice oogt fraaier dan ooit nu de game draait op 60FPS
• Compatibel met 21:9 ultra-wide monitors – Geschikt voor maximaal drie monitoren voor een potentiële 48(16x3):9-ervaring
• New Game Plus en New Game Minus - Post-game-content is nu meteen vanaf het begin van de game beschikbaar
• Drie achtergrondmuziekopties – De originele muziek, een door een orkest ingespeelde versie en de soundtrackversie zijn vanaf het begin van de game beschikbaar
• Maximale License Points en Gil – Nieuwe functies bieden spelers max License Points en Gil in het configuratiescherm
• Volledige ondersteuning van controllers, Steam Trading Cards en meer om de ervaring op pc’s te optimaliseren

Om de lancering van de game te vieren, verschijnt een speciaal lanceringsprogramma op 2 februari om 09:00 uur, met meer informatie over de nieuwe functies van de pc-versie. Tijdens dit programma beantwoorden Producer Hiroaki Kato en Director Takashi Katano vragen die ze via Twitter ontvingen van FINAL FANTASY-fans. Liefhebbers kunnen dit programma bekijken op het SQUARE ENIX YouTube-kanaal, inclusief Engelse ondertiteling.

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE is nu verkrijgbaar voor de PlayStation®4, en vanaf 1 februari 2018 op STEAM.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

EA kondigt releasedatum van Fe aan
----------
Electronic Arts Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de EA Originals-titel Fe wereldwijd gelanceerd wordt op 16 februari, voor Xbox One, PlayStation 4, Origin voor PC en Nintendo Switch. Fe, ontwikkeld door de bekroonde Zweedse studio Zoink Games, is een fantasievolle platform-game in een open wereld, waarin spelers een avontuur zonder gesproken tekst beleven en door beelden en geluiden de geheimen van het bos ontdekken. Om de aankondiging van de officiële releasedatum te vieren is er een nieuwe trailer uitgebracht tijdens de nieuwste Nintendo Direct. Hierin krijgen spelers een uitgebreider kijkje in de magische wereld van Fe.

In Fe raken spelers betoverd door de natuurlijke omgeving, terwijl ze geheimen ontdekken, missies voltooien en de betoverende wezens van het woud ontdekken. Spelers klimmen, zweven en graven om de open wereld te ontdekken, op zoek naar planten en dieren die ze moeten redden van de 'Silent Ones', de kwaadaardige machines die het woud bedreigen. Omdat spelers zo'n ongekende vrijheid hebben om deze fantastische wereld te ontdekken, worden ze echt één met Fe, en zullen ze deze wereld nooit meer willen verlaten.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Vanaf 20 maart is Assassin’s Creed Rogue Remastered, inclusief alle downloadbare content uit de originele versie waaronder verschillende uitrustingen en de missies The Armor of Sir Qunn en The Siege of Fort de Sable, verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Spelers duiken de game opnieuw in om Shay Patrick Cormacs transformatie van Assassin tot Templar te volgen, ditmaal met hogere resoluties, mooiere omgevingen en betere visuele kwaliteit.

Assassin’s Creed Rogue Remastered is vanaf 20 maart verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Donkey Kong binnenkort in Mario + Rabbids Kingdom Battle
----------
Dit voorjaar komt er een nieuw uitbreidingspakket naar Mario + Rabbids Kingdom Battle. Dit uitbreidingspakket voegt een nieuwe verhaallijn en wereld aan de game toe. Bovendien krijgen spelers toegang tot een nieuw personage: Donkey Kong.

Mario + Rabbids Kingdom Battle is reeds verkrijgbaar voor Nintendo Switch onder meer in de Ubisoft Store.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

3 reacties

Geef een reactie hieronder