Oké, het is nog niet officieel bekend gemaakt dat er überhaupt een Nintendo 64 mini console komt. Maar na de mini versies van de NES en SNES, verwacht ik ook wel dat er een Nintendo 64 mini komt. Misschien in 2018, of anders in 2019 – wie weet.

Vroeger, toen ik nog een kleine(re) Lieke was, spendeerde ik mijn tijd liever binnen dan buiten. Ik zat vaak te spelen op de verschillende consoles die we thuis hadden staan. Zo speelde ik voornamelijk heel veel Mario Kart en Pokémon Stadium op de Nintendo 64, maar ik had nog veel meer favorieten. Ik heb een aantal games op een rijtje gezet (in willekeurige volgorder) die ik graag terug wil zien op de Nintendo 65 mini!

De laatste tijd begint het steeds meer te kriebelen om deze game weer eens te gaan spelen. Helaas heb ik hier in huis geen Nintendo 64 staan, dus dan gaat dat een beetje moeilijk. Ik kan me nog goed de schilderijen herinneren waar je telkens weer in moest springen om een volgende missie te voltooien waar je weer een ster voor kreeg. Al moet ik wel toegeven dat ik het zwemmen uit deze game totaal niet mis – wat was dat verschrikkelijk!

Ik denk dat Pokémon Puzzle League misschien een beetje een ondergewaardeerde game is. Ik kan me nog goed herinneren dat het me echt een saaie game leek – een beetje puzzelen, dezelfde kleuren bij elkaar brengen en dat was het dan wel. Maar toch ben ik toentertijd zó verslaafd geraakt aan deze game! Ik ging van game modes Easy, naar Medium, naar Hard, naar Very Hard en zelfs door naar Super Hard – en die laatste matches waren zo ontzettend lastig. Volgens mij heb ik de game na al die jaren nog steeds niet volledig uitgespeeld.

Natuurlijk mag één van de beste The Legend of Zelda games niet aan dit rijtje ontbreken – Ocarina of Time! Ik moet wel toegeven dat ik de game nooit op de N64 uitgespeeld heb, omdat ik als klein meisje nog niet zoveel skills had. Wel vond ik het altijd leuk om rond te rijden op Epona (tja). Jaren later, toen de remake uitkwam voor de Nintendo 3DS, heb ik hem dan alsnog uitgespeeld – beter laat dan nooit!

Ik ben nooit een grote fan geweest van Super Smash Bros. Toch vind ik degene die voor de Nintendo 64 uit kwam, wel erg leuk, en dan voornamelijk de story mode.

Paper Mario op de Nintendo 64 was de allereerste Paper Mario game en in mijn ogen ook nog steeds de beste. Ik vond het geweldig om kennis te maken met een hele andere vorm van een Mario game. Volgens mij zat er er ook echt van die droge humor in – love it!

Mario Kart 64 kon ik echt dag in, dag uit spelen. Steeds maar weer probeerde ik mijn records te verbeteren of ging ik gewoon lekker tegen de computer racen. Yoshi was altijd mijn favoriet! Ook kan ik me nog wel herinneren dat ik in het level Royal Raceway altijd probeerde om op die bergen te landen. En in de Kalimari Desert ging ik altijd voor trein spelen – goede oude tijd.

Yoshi’s Story was echt zo’n wazige game die je in een mum van tijd had uitgespeeld. Als ik het me goed herinner moest je fruit verzamelen en als alle puntjes gevuld waren, had je een level uitgespeeld?

Banjo-Kazooie is ook echt één van mijn favoriete games voor de Nintendo 64. De muziek en alles – het was zo leuk! Ook nog knap lastig soms. Ik vond het vooral ook zo leuk om al die gekleurde vogeltjes te verzamelen, en dat je in beestjes kon veranderen. Het vervolg, Banjo-Tooie, heb ik eigenlijk nooit gespeeld.

Diddy Kong Racing is zó vet! Helaas was het racen in het water met de hovercraft wat minder leuk – dat ding ging soms telkens alle kanten op en dat was zo frustrerend. De story mode in deze game vond ik ook echt heel tof! En ik kan me ook nog wel herinneren dat als je ballonnetjes van dezelfde kleur opspaarde, je een item kreeg wat steeds sterker werd.

Nog steeds kan ik er met m’n verstand niet bij dat er nooit een vervolg is gekomen op Pokémon Snap. Deze game was zo leuk, en je had ook zoveel geheime dingen die je kon doen zodat je weer ander soort Pokémon kon fotograferen – en dat alleen met een paar appels en gasbommetjes.

Wat ik zo leuk vond aan de game Goldeneye 007? Je kon jezelf in de wc’s verstoppen. Ik speelde dit spel eigenlijk nooit in m’n eentje, omdat ik er dan niks aan vond. Wel speelde ik het regelmatig met m’n broer en dan wilde ik altijd de ‘wc-level’ doen. Tja, het was gewoon zo leuk om zoveel mogelijk gaten overal in te schieten!

Dankzij Mario Party zijn de controllers echt helemaal naar de knoppen gegaan. De joysticks zijn zo slap geworden dat is echt niet normaal. Maar verder heb ik Mario Party ook echt helemaal kapot gespeeld. Helaas hebben we thuis Mario Part 2 en 3 nooit gehad – en volgens mij zijn die best wel zeldzaam op het moment?

Bij Pokémon Stadium vond ik het altijd leuk om mezelf voor te doen als een gymleader. Als er dan iemand was waarmee ik samen kon spelen, was diegene altijd Ash en was ik de “gymleader” (of andersom). En natuurlijk de mini games! Die waren zo vermakelijk. En natuurlijk kon je met dat Transfer dingetje wat er bij zat, lekker snel je Pokémon trainen in Pokémon Red en Blue.

Is het erg als ik zeg dat ik Donkey Kong 64 nog nooit gespeeld heb? Nou, bij deze. De Donkey Kong Country games op de SNES behoren zeker tot mijn favoriete games en ik weet eigenlijk niet waarom we Donkey Kong 64 nooit aangeschaft hebben.

Ook Kirby: The Crystal Shards heb ik nooit gespeeld. Ik ben altijd wel een fan van Kirby games op z’n tijd – je vliegt er altijd zo lekker snel doorheen!

Wat was jouw favoriete Nintendo 64 game?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 11, 12, 13, 14

Over de auteur

Contributor

Lieke a.k.a. xBloodScarlet zat als klein meisje al met een gele Game Boy Pocket in haar handen. Niet veel later zat ze ook regelmatig met een op schoot en zo niet, dan kroop ze weg achter de PC. In het begin gebruikte ze veel cheatcodes voor games als 'Heroes of Might and Magic II' en 'Age of Empires', omdat ze nooit kon winnen. Na verloop van tijd zijn (J)RPG's helemaal haar ding geworden en is ze er niet vies van om een game met een uitgebreide verhaallijn te spelen.