Altijd al uit de dood willen opstaan? Dat kan in Goetia, een spel in ontwikkeling van de Franse Indie Studio Sushee. Je komt na 40 jaar uit de dood als de geest van het meisje Abigail Blackwood in het Engelse spookhuis Blackwood Manor….een landhuis dat ooit van jouw familie was en nu totaal vervallen.

Iets of iemand heeft je geest opgeroepen…en dat ga je uitzoeken in deze point & click adventure game. Het is aan jouw om in de bouwval van je familie landhuis en geschiedenis uit te zoeken wat er allemaal gebeurd is. En tijdens deze zoektocht kom je erachter wat een twisted familie je eigenlijk hebt gehad.

Als geest is het een stuk makkelijker om door muren en plafonds te vliegen, maar om een object op te pakken of te bedienen moet je echt als een soort van Poltergeist bezit gaan nemen van iets.

Goetia 2

Wil je uitproberen hoe dit spel zal worden? Dat kan, ze hebben namelijk een preview voor iedereen vrijgegeven. Deze preview is tactisch uitgegeven omdat de studio nog een potje geld nodig heeft om het spel af te maken. De studio heeft al een succesvolle campagne gehad op het Square Enix Collective platform en heeft de Artistic Award op de European Indie Games Days gewonnen in December 2014. Via Kickstarter proberen ze de laatste USD 30.000,- te verzamelen….en dat gaat vast en zeker lukken!

Bekijk hier de trailer om in de stemming te komen…of download via de Kickstarter pagina een demo.