Helaas niet afgelopen vrijdag gepost, maar het was een drukke week met ons bezoek bij Watch_Dogs, dus het wordt een zondags-editie deze keer.

Het was een drukke en goede week in het land van de indie games…en helemaal Nederlandse Indie games stonden overal in de spotlight, dus deze Inside Indie was niet eens nodig om extra coverage te geven (gelukkig). Maar voor de mensen die al dit nieuws niet hebben gelezen toch weer een greep uit de indie games. Jullie input blijft natuurlijk welkom, dus laat vooral weten wat jullie ervan vinden en welke games jullie nog meer over willen weten.

Inside Indie – week 21:

Inside Indie


 

 

SXPD  150x150 Inside Indie – week 20SXPD
In de vorige Inside Indie hebben we deze comic game al even genoemd en zoals gezegd: “voor alle comic & game fans is dit spel echt een aanrader”.

We hebben deze week al meer aandacht gegeven aan SXPD & Little Chicken Game Company, maar na de succesvolle lancering van de iOS/iPad versie deze week verdient het spel zeker een extra vermelding hier, helemaal als je weet dat de netto opbrengsten naar een goed doel gaan. Take on Me & Sin City meets 3D Deathchase, een goede combinatie!

BoundenBounden
Deze week was ook de lancering van Bounden van de Nederlandse Game Oven. En net als SXPD hebben zij ook een feature in de App Store gekregen, dus eigenlijk al genoeg spotlight 😉 .  Maar de opzet van Bounden is zo origineel dat een vermelding gewoon een must is.

Bounden is een dans spel voor 2 spelers, met de choreografie van het Nederlandse Nationale Ballet wat je speelt op je mobiel. Draai en twist als een sierlijke danser of raak verstrikt met je danspartner.

  • Choreografie door Ernst Meisner van het Nederlandse Nationale Ballet.
  • 6 danse + 1 exclusieve dans voor elke platform.
  • Klassieke muziek, speciaal gecompenseerd voor Bounden.
  • Tutorial videos met dansers Nederlandse Nationale Ballet.

SuperGameJamSuper Game Jam
Zet 10 super getalenteerde game developers bij elkaar in 5 teams van 2 en laat ze elk binnen 48 uur een spel ontwikkelen…dan heb je de basis van de Super Game Jam. Een documentaire serie in 5 delen, gefilmd over een periode van 6 maanden in 5 verschillende steden waarbij het proces van de ontwikkelingen in deze unieke teams mooi wordt weergegeven.
Voor EUR 14,99 kun je via Steam alle episodes kijken en de 5 games spelen die zijn ontwikkeld.

Episode 1 | Utrecht, Netherlands 
Jan Willem Nijman (Ridiculous Fishing, LUFTRAUSERS) + Richard Boeser (Ibb and Obb

Episode 2 | Berlin, Germany – Coming June 2014 
Dominik Johann (Impetus, LAZA KNITEZ!!) + Christoffer Hedborg (Shelter, Pid) 

Episode 3 | Oakland, USA – Coming July 2014 
Adam Drucker (Doseone, Samurai Gunn) + Sos Sosowski (McPixel) 

Episode 4 | Gothenburg, Sweden – Coming August 2014 
Jonatan Söderström (Hotline Miami) + Martin Jonasson (Rymdkapsel) 

Episode 5 | London, England – Coming September 2014 
Tom Francis (Gunpoint) + Liselore Goedhart (Remembering, Nott Won’t Sleep)