Het is weer een zondagseditie geworden van Inside Indie….op de valreep van dit extra lange weekend (voor ons dan). Vorige week hebben we helaas niet veel indie-nieuws in de inbox gekregen, maar we hebben nog een paar spellen achter de hand die we nog graag willen delen. Had het al eerder gevraagd, jullie input is erg welkom, dus laat vooral weten wat jullie ervan vinden en welke games jullie nog meer over willen weten.

Inside Indie – week 22:

Inside Indie


 

 

ActionHenkAction Henk
Met regelmaat hebben we het over de Dutch Game Garden in Utrecht (zie ook een segment hierna). Het complex in Utrecht wordt de Silicon Valley van Nederland genoemd. Al menig spel heeft hier zijn oorsprong gehad…en zo ook Action Henk.

De ontwikkelaar Ragesquid zal deze speed-run plaltformer op 18 juni lanceren voor Steam, maar we hopen wel dat dit coole spel ook naar de console & handhelds komt! De leuke setting in een kamer waarbij je als Henk rent, springt en coole ass-slides maakt doet een beetje denken aan de Toy-Story levels in de slaapkamer…of het bonuslevel in Lego The Movie….maar dan met hele snelle actie. We hopen jullie snel wat meer te vertellen over deze studio en Henk (en een andere favoriet Pony Panic).

ShiftlingsShiftlings
We willen eigenlijk al een tijd geleden wat meer aandacht geven aan Shiftlings en diens maker: Rock Pocket Games. De Noorse studio kwam een tijd geleden op onze radar en we hopen binnenkort een wat langer artikel te kunnen wijden aan deze studio.

Zoals vele andere Indie games is de oorsprong te vinden tijdens een van de Game Jams. In 5 dagen wist het prototype van deze puzzel platformer de eerste plaats te behalen. In Shiftlings kijk je over de schouders van 2 buitenaardse conciërges die aan elkaar vast zijn verbonden door middel van een luchtslang.

Ze zijn niet op de hoogte van het feit dat ze onderdeel maken van een grote reality show (zoals bv in The Truman Show en een aflevering van South Park). Ze worden “losgelaten” op een aantal werelden waar ze diverse taken krijgen die samen dienen uit te voeren. Deze samenwerking is mogelijk door het spel co-op te spelen of beide characters alleen (zoals we vaker zien bij soortgelijke games).

JPDeventerDGGDutch Game Garden
Zoals al eerder besproken, de Dutch Game Garden in Utrecht wordt door velen als het kloppende hart van de Nederlands Indie Scene gezien. Inmiddels zijn er ook vestigingen in Amsterdam en Hilversum waar (startende) ontwikkelaars een plekje kunnen vinden temidden van gevestigde studio’s. Een aantal hebben zijn inmiddels zo groot geworden dat ze moesten uitwijken naar een eigen locatie, maar de banden met de DGG blijven overal duidelijk aanwezig.

Van de week hadden we al bekend gemaakt dat Jan-Pieter van Seventer per 1 juli het stokje gaat overnemen van Viktor Wijnen-de Bont als algemeen directeur van de Dutch Game Garden. Maar goed nieuws als dit verdient een extra plekje in de spotlight. Viktor Wijnen-de Bont zal per 1 juli aan de slag gaan als directeur van HKU Games en Interactie, één van de acht schools van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).