Dutch Gaming Fun Clan (DGFC) is een van de zovelen Nederlandse game clans die bestaat, maar wat maakt een clan uniek en hoe werkt het binnen een clan? We kijken hier naar de Dutch Gaming Fun Clan hoe het ontstaan is en hoe het verder is gegroeid.

TheReality

De clan is ontstaan uit een vrienden groep, die besloot een Battlefield 3 server te hosten, uit eindelijk is er een domein naam bij gekocht en sinds die tijd is het uitgegroeid tot een Nederlandse game clan die aan meerdere clan wars heeft mee gedaan (Battlefield). Ook is de clan te vinden geweest op Lan events zoals The Party en The Reality.

Er worden diverse games, met diverse leden gespeeld, Rocket League is momenteel een groot begrip in de clan, maar van FPS tot MOBA word door leden gespeeld. De community bestaat ook uit alle leeftijd categorieën. Met de leden die de clan samen verder opbouwen.

Michael uit de clan zegt:

“Er worden je mogelijkheden geboden om in de clan door te groeien en mogelijkheden om de clan meer te maken dan dat het is. Social platforms vraagt nu eenmaal veel aandacht en ik vind het geweldig dat ik deze taak samen met iemand anders op me kan nemen.”

De clan heeft een private server die ARMA III / ARK / Teamspeak draait. Doordat ze een eigen private server heeft hebben ze ook mogelijkheden tot het uitbreiden van de game servers die ze hosten. De clan oprichter Dennis zegt zelf over de private server:

“We willen meerdere mogelijkheden hebben om ons te oriënteren met de hosting voor onze game servers, ook doordat we een eigen server hebben kunnen we onze leden bieden wat er gevraagd word.”

De Dutch Gaming Fun Clan is laatst op het Lan event The Reality geweest waar ze hebben meegespeeld met de Battlefield 3 competitie ze zijn hierin 2e geworden in de competitie en zijn met een Logitec G402 muis naar huis gegaan, één van de clan leden heeft ook een video gemaakt over de clan en the reality in de after movie van de clan.

Wil je meer weten over de Dutch Gaming Fun Clan of wil je joinen? Bezoek hun site.