LuminiZo af en toe komen we een pareltje tegen van Nederlandse bodem. Zo zijn er zes ambitieuze en gemotiveerde studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Hilversum die samen Speelbaars vormen. Ze zijn vol enthousiasme begonnen aan het ontwikkelen van een game waarmee ze iedereen in de wereld mee willen vermaken en waarmee ze Speelbaars’ kijk op games mee willen delen. Nadat er waarschijnlijk een aantal nachtelijke uitgaanssessies aan vooraf zijn gegaan kwamen ze met de game Lumini.

Lumini is een 2.5D sidescrolling adventure game met de nadruk op flow gameplay. Jij bestuurt een zwerm van schattige, kleine wezens genaamd Lumini, die uit hun slaap zijn ontwaakt door de recente balansverstoring op hun thuisplaneet. Ze bevinden zich in een prachtige, maar vijandige wereld en het is aan jou om ze naar veiligheid te leiden.

Je zult paden kruisen met andere wezens, die jouw zwerm als hun ontbijt zien. Onderweg zul je leden van je zwerm verliezen, maar niet getreurd; gedurende je reis kan je energie halen uit de flora van de planeet en die energie gebruiken om nieuwe, sterkere Lumini te broeden bij mystieke kristallen die je verspreid over de wereld zult vinden.

Je kan er ook voor kiezen om jouw zwerm op te splitsen en ze apart van elkaar te besturen om strategisch de vijand te slim af te zijn door het toepassen van gedurfde manoeuvres en sluwe tactieken.

05

 

02

Kan jij de Lumini naar veiligheid brengen en ze opnieuw een bloeiend ras laten worden?

De meest opvallende features zijn:

  • Dynamische en realistische zwerm besturing
  • Een avontuurlijke wereld met veel om te ontdekken
  • Betoverende flow gameplay
  • Tweehandige controls bij het splitsen van je zwerm
  • Dynamische en immersieve audio

En met een leuk uitziende game zoals Lumini maken ze hun uitspraken helemaal waar. We zijn dan ook heel erg benieuwd hoe de volledige game zal zijn.

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.