Dingen veranderen….soms vanuit eigen keuze, soms vanuit noodzaak, soms vanuit een vorm van “evolutie”. De slide naar informatie voorziening via Social Media is er een waar niemand om heen kan, ook wij niet.

Het is vorig jaar begonnen toen we de deuren van ons forum hier (en de chat) definitief sloten en overgingen naar een groep op Facebook. Een plek voor Nederlandse gamers om samen te komen, leuke memes te delen, gameafspraken te maken, games/consoles/merchandise te verkopen en om vragen te stellen aan elkaar.

the-dutch-gamers-banner-2

Deze groep is inmiddels de 4.500 leden voorbij en de community is een leuke plek geworden maar mensen elkaar helpen als ze vastzitten, advies zoeken om iets aan te schaffen, samen met elkaar afspreken om te gamen en zelfs ook nieuwe vriendschappen starten.

Omdat deze groep soms onder het eigen succes gebukt gaan verdwijnen leuke persnieuwtjes onder de memes en ook zelfs leuke Give-Aways worden niet altijd opgemerkt. Daarom hebben we gisteren besloten om een Facebook pagina aan te maken voor de belangrijke berichten, leuke nieuwtjes en acties. Natuurlijk is daar ook ruimte om af en toe een gamer in de spotlight te zetten, een stream te promoten etc, daar worden nog plannen voor gemaakt.

Maar het belangrijkste is dat de info op Facebook blijft, de leden uit de groep hebben duidelijk aangeven dat ze niet naar een externe site weer willen gaan om daar het nieuws te lezen….en dat bracht ons bij de volgende ontwikkeling. Want, gaan we dan nu al het nieuws 2x posten? Nee, we moeten hier nu keuzes in maken. Het ene persbericht zal bv alleen op Facebook komen te staan (The Dutch Gamers Group & Pagina) en het andere komt weer wel op 365Gaming zelf te staan.

Eigen unieke stukken, zoals Reviews, Columns, Interviews etc komen sowieso altijd op 365Gaming en natuurlijk ook verslagen van events, hands-on & previews. Maar de standaard persberichten die wij ontvangen zullen we met name op de The Dutch Gamers Facebook pagina plaatsen. Dat betekent minder content hier op de site, maar wel meer unieke content. Onze 365Gaming Facebook pagina zal zeker ook linken naar de persberichten, dus je krijgt via ons nog steeds al het nieuws, geen zorgen ;).

Hoe het allemaal gaat uitpakken is voor ons ook afwachten, misschien zijn onze lezers blij met de info via Facebook, misschien gaan we over een tijd gewoon weer terug naar zoals we het nu doen, maar we willen het in ieder geval een “gooi” geven om mee te gaan met de tijd ;).

7 reacties

  • Nikki
   Nikki

   De persberichten knippen en plakken Was natuurlijk geen probleem, daar zijn het persberichten voor. Maar eigen stukken voelen toch beter 🙂

   Beantwoorden
 1. JaHe
  JaHe

  Facebook=gemak en Facebook is gemaakt om mensen met elkaar te verbinden, dus dit lijkt mij een uitstekende keuze. Natuurlijk de site ook houden want er zijn genoeg mensen die jullie nog niet kennen en ook genoeg mensen zonder Facebook account die wel gamen, keep up the good work 😉

  Beantwoorden
  • Nikki
   Nikki

   Onze reviews, columns, interviews, events etc komen nog zeker op de site te staan. En ook zeker nog gamenieuws hoor, alleen niet ALLE persberichten meer.

   Beantwoorden

Geef een reactie hieronder