White-Night

De onafhankelijke ontwikkelaars van OSome Studio kondigden gisteren White Night aan. De survival horror game is vanaf 4 maart exclusief te downloaden voor PlayStation4 en Windows PC, Mac en Linux via Steam. Op 6 maart verschijnt de game voor Xbox One.

White Night speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw en put uit de rijke traditie van de film-noir. De game combineert third-person actie, exploration en puzzeloplossend vermogen met de intense spanning van old-school survival horror. Na een bijna-dodelijk auto-ongeluk ga je als speler in het holst van de nacht op zoek naar hulp. Je komt aan bij een duistere mansion en wat begon als een zoektocht naar hulp slaat om in een wanhopige queeste. Het landhuis heeft een heftig verleden en het is aan de speler om al de geheimen die daaraan ten grondslag liggen op te lossen.

White Night’s stijlvolle zwart-wit vormgeving speelt een centrale rol. Het is meer dan alleen de look, de vormgeving heeft een duidelijke functie in de game. Licht splijt de duisternis en legt zo verborgen paden en aanwijzingen bloot. Maar tegelijkertijd is het licht een hulpbron waar je als speler voorzichtig en verstandig mee moet omgaan. De filmische sfeer van White Night wordt versterkt door een aangrijpende soundtrack en ijzingwekkende voice-over.

En ja, Activision is nu betrokken bij de release, maar de studio heeft als onafhankelijke partij toch het spel gemaakt….dus ik zal hem toch deels als Indie aanmerken 😉