Turlte Beach XO Seven HeadsetTurtle Beach heeft gisteren nieuwe gameproducten en samenwerkingen aangekondigd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het bedrijf zal nieuwe gameheadsets demonstreren, inclusief de Elite 800X, de XO SEVEN Pro en de XO FOUR Stealth.

100% draadloze gameheadsets voor de Xbox One
In november 2014 heeft Turtle Beach de Stealth 500X geïntroduceerd, de eerste 100% draadloze headset voor de Xbox One. De Stealth 500X is ook de eerste en enige headset voor de Xbox One met DTS Headphone:X 7.1-kanaals surroundgeluid. Dankzij deze unieke functies is de Stealth 500X volgens de verkoopgegevens van The NPD Group, Inc. de bestverkochte headset-SKU in de $200-prijsklasse voor de maand november in de VS geworden, gemeten in zowel stuks als dollars.

Turtle Beach borduurt voort op dat first-to-marketsucces met een nieuwe draadloze headset die de prestatielat voor de Xbox One nog hoger gaat leggen: de Elite 800X. De Elite 800X heeft diverse andere primeurs voor Xbox One, waaronder actieve ruisonderdrukking en onzichtbare microfoons. Er wordt tevens ondersteuning geboden voor DTS 7.1-kanaals surroundgeluid, configureerbare presets en een magnetische oplaadstandaard, resulterend in de meest geavanceerde draadloze headset ooit voor de Xbox-console. De Elite 800X zal naar verwachting in de lente van 2015 in de winkels liggen.

Turlte Beach XO Seven

Geüpgradede Xbox One-gameaudio
Turtle Beach heeft twee geüpgradede versies van de toonaangevende Xbox One-headsets aangekondigd: de XO SEVEN Pro en de XO FOUR Stealth.

De XO SEVEN Pro is de eerste gameheadset voor de Xbox One die officieel is gelicenseerd door Major League Gaming en is voorzien van Superhuman Hearing. Met één druk op de knop biedt Superhuman Hearing een competitief voordeel in multiplayer door zachte geluiden die normaliter moeilijk hoorbaar zijn luider weer te geven, zodat spelers zachte geluiden (zoals vijandelijke voetstappen en wapens die worden herladen) beter kunnen plaatsen. De XO SEVEN Pro is een duurzame toernooiheadset, die is voorzien van oorkussens met geheugenschuim voor comfort en geluidsisolatie, een afneembare microfoon en een mobiel-adaptersnoer voor gebruik met pc en mobiele apparaten. Hoogwaardige 50 mm-neodymiumluidsprekers die zijn afgestemd op de Xbox One zorgen voor een ongelooflijke geluidskwaliteit.

De XO SEVEN Pro is voorzien van de nieuwe Ear Force Headset Audio Controller Plus, die de headset verbindt met de Xbox One draadloze controller voor chat en game-audio. De Headset Audio Controller Plus introduceert een variabele microfoonmonitor, die het geluid van je stem opneemt en terugvoert naar de headset, zodat je stem normaal klinkt. Zonder microfoonmonitor hebben gamers de neiging om te schreeuwen in de microfoon, omdat ze hun eigen stem niet kunnen horen. De Headset Audio Controller Plus heeft tevens selecteerbare gamepresets om het geluid aan te passen (Natural Sound, Bass Booster, Bass & Treble Booster en Vocal Booster) en omgevingspresets voor de microfoon die je kunt instellen op basis van kamergeluidsniveaus (stille, normale en luide kamers).

De XO FOUR Stealth, die ook is voorzien van de nieuwe Ear Force Headset Audio Controller, is een comfortabele, lichte gameheadset voor de Xbox One en mobiele apparaten met high-performance 50 mm-neodymiumluidsprekers, een afneembare microfoon en oordoppen die plat kunnen worden gevouwen. Met de Headset Audio Controller ben je voorzien van een microfoonmonitor en een eenvoudig te bedienen stapsgewijze basversterking/mixer voor het hoofd-, game- en chatvolume.