Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) aangekondigd dat WNBA-teams en -spelers* speelbaar zullen zijn in NBA LIVE 18, dat deze herfst wordt uitgebracht op de Xbox One en PlayStation®4. De WNBA zal beschikbaar zijn in WNBA Play Now, en teams en spelerstechnieken zijn speciaal in evenwicht gebracht om de unieke divisiestijl en spelerstechnieken na te bootsen. Dit is de eerste keer dat de officiële WNBA-selectie van teams en spelers in een videogame verschijnt, en deze feature is alleen beschikbaar in NBA LIVE 18.

“We zijn ontzettend trots op deze revolutionaire samenwerking met de WNBA en de Women’s National Basketball Players Association (WNBPA)”, aldus NBA LIVE Executive Producer Sean O’Brien. “De WNBA is de thuisbasis van de meest ongelooflijke atleten ter wereld, en we hebben hard gewerkt om ze op een authentieke en zinnige manier in ons spel te integreren. Dit is slechts een voorproefje van wat we in petto hebben, en we kijken ernaar uit om in de toekomst met de divisie meer fantastische dingen te integreren in de franchise.”

“We vinden het geweldig om met EA samen te werken en geschiedenis te schrijven. NBA LIVE 18 wordt de eerste videogame met de volledige WNBA-selectie van teams en spelers”, aldus WNBA President Lisa Border. “Met de expertise en het vernuft van EA zal het spel een fantastisch platform zijn om de spelers en de divisie te laten zien, zodat fans de WNBA op een nieuwe en spannende manier kunnen ervaren.”

“Namens de spelers geloven we dat het combineren van technologie en entertainment een geweldige manier is om ons basketbalmerk niet alleen te herkennen en te waarderen, maar ook om het contact met en de betrokkenheid van fans te verbeteren”, aldus Nneka Ogwumike, WNBPA President/LA Sparks.

Om de teams en spelers van de divisie te integreren, maakte het NBA LIVE 18-team hoofdscans van steratleten als Maya Moore, Brittney Griner, Diana Taurasi, Tina Charles, Sylvia Fowles, Alisha Gray, Chelsea Gray, Jonquel Jones en Alyssa Thomas, en werden er motion-capturesessies georganiseerd met onder andere 2017 WNBA Draft first overall pick Kelsey Plum. Daarnaast brachten de spelmakers de spelersscores en skill moves in evenwicht om de divisie en sterren zo authentiek mogelijk te presenteren. Fans kunnen genieten van het beste van de WNBA als NBA LIVE 18 deze herfst wordt uitgebracht.

NBA LIVE 18, dat wordt ontwikkeld door EA Tiburon, wordt in september wereldwijd uitgebracht voor de Xbox One en PlayStation®4.

Het overige nieuws vind je hier

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1123168491105924.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 458
Please refer to our Error Message Reference.