Hoe GameToWinPrizes is ontstaan

Het idee achter GameToWinPrizes.com is bedacht door Jacques Herweijer (directeur en software ontwikkelaar bij Allscan) en Wouter Waalboer (software ontwikkelaar bij Allscan), op PSN: JaHe en WJayW.

Bij Allscan maken wij dagelijks professionele software oplossingen op maat. Veel van onze pauzes gaat het echter over games, omdat wij beiden ook gamen op een PlayStation als hobby hebben 😉

Als software ontwikkelaars denken wij veel na over dingen die nog niet bestaan en filosoferen er dan op los. Zo vroegen wij ons op een gegeven moment af waarom we nou eigenlijk al die trofeeën halen? En waarom Sony er na al die jaren nog steeds niets mee had gedaan. Want het is leuk, al die digitaal behaalde prestaties en trofeeën, maar wat kun je er nou eigenlijk mee behalve vergelijken en kijken hoe ver je bent?

Wij hebben toen nagedacht over wat wij met deze trofeeën zouden kunnen doen en zo is het idee achter GameToWinPrizes.com geboren.

GameToWinPrizes.com – Speel PlayStation games, behaal trofeeën, maak kans op echte prijzen!

Research en development

JaHe heeft letterlijk van zijn hobby zijn beroep gemaakt, software maken is voor hem naast gamen een van de leukste dingen om te doen. Omdat een “idee maar een idee is tot je er iets mee doet”, heeft JaHe het initiatief genomen en is begonnen met het onderzoeken naar de mogelijkheden voor een koppeling met PSN.

Toen dit was gelukt, zijn wij gaan nadenken over hoe wij prijzen in het platform kunnen krijgen en op wat voor manier we dit zouden kunnen organiseren. Er waren immers geen technische beperkingen meer, dus GameToWinPrizes zou echt mogelijk zijn! GameToWinPrizes.com is 100% gebouwd door JaHe tot wat het nu is.

Gesponsorde prijzen

Alle prijzen worden op GameToWinPrizes gesponsord (weggegeven) door organisaties/andere PSN leden in ruil voor promotie op onze website en onze social media kanalen. Alle deelnemers op GameToWinPrizes kunnen zich opgeven voor deze prijzen en moeten gamen en trofeeën halen (wat elke PlayStation gamer toch al doet) om kans te maken!

NL/BE PSN leden geven zich op om mee te spelen voor de gesponsorde prijzen op de site. Elke prijs heeft een inschrijfperiode, speelperiode en een target die behaald moet worden om kansmaker voor die prijs te worden. Speel je mee voor de prijs en behaal je binnen de speelperiode de gevraagde trofeeën? Dan maak je kans om de prijs te winnen! Aan het einde van de speelperiode wordt de winnaar gekozen uit alle kansmakers voor die prijs.

Spelers valideren

Omdat iemand ook een PSN ID van iemand anders kan invullen met een eigen e-mail adres, valideren wij eenmalig jouw PSN ID met een code die je moet invullen op jouw PlayStation. Zo weten we 100% zeker dat het PSN ID wat je opgeeft ook echt van jou is. Dit is eenmalig en alleen gevalideerde spelers kunnen zich opgeven voor de prijzen.

Wat gebeurd er met mijn gegevens?
Als je meespeelt op Gametowinprizes hebben we een aantal gegeven nodig:

  • PSN ID, om te bepalen welke trofeeën je hebt behaald en of je genomineerd bent als winnaar voor een prijs
  • E-mail adres, om jou te kunnen identificeren en op de hoogte te kunnen houden van nieuwe prijzen, winnaars en andere correspondentie
  • Geboortedatum, omdat er ook prijzen zijn die alleen voor een bepaalde leeftijdsgroep gelden
  • Geslacht, zodat wij eventueel gerichte prijzen kunnen aanbieden en statistieken kunnen weergeven op de site
  • Provincie, zodat wij eventueel gerichte prijzen kunnen aanbieden en statistieken kunnen weergeven op de site

Gegevens zijn 100% veilig, ik houd zelf ook niet van spam en jouw gegevens worden nooit zonder jouw toestemming gedeeld met derden.

Toekomst en ideeën

We zien dat we nu na bijna een jaar een behoorlijk bereik hebben opgebouwd, op de FirstLook zijn geweest en hiermee kan GameToWinPrizes een uit-de-hand gelopen hobby project genoemd worden met potentie 😉

  • Andere speelvariaties, nu hebben we inschrijf en speelperiodes. We denken ook aan level caps, zo veel mogelijk trofeeën in een periode, specifieke trofeeën uit genres etc.
  • GTWP member account waarmee je jouw profiel pagina kunt aanpassen, automatisch meespeelt voor alle prijzen, toegang tot de member pages, discussiëren en meer exclusieve member only features.
  • GTWP event met entree fee, deze gebruiken om aan het einde van het event een winnaar te kiezen en een prijs uit te reiken.
  • Ook denken we nog over multi-platform, dus Xboxlive en Steam koppelingen zodat ook gamers die niet PlayStation spelen mee kunnen spelen.